You have reached the website

Gå tilbage til bæredygtighed

Hvad sker der efter brug

At sikre, at brugte kapsler og maskiner sendes til genbrug, er stadig en udfordring. Det kræver implementering af et økonomisk og miljømæssigt forsvarligt indsamlingssystem, som også er let at anvende for forbrugerne.

Dette bør gøres land for land, for at tage hensyn til de lokale forhold. Succesen af disse programmer afhænger også af forbrugernes deltagelse: Vi anbefaler en række tips i sektionen ”Hvordan bliver du en del af det”.

 

Udfordringer

For NESCAFÉ® Dolce Gusto® udgør 6% af kaffens drivshusgas-udledningen kapslernes udtjenings-proces. Forbedring af dette er en miljøhensigtsmæssig prioritet. Tomme, brugte kapsler anerkendes som emballage af den europæiske lovgivning, og bidrager dermed finansielt til de nationale ordninger for genanvendelse og genvinding af brugt emballage. Desværre anerkendes kapsler, der indeholder kaffegrums ikke som emballage af den europæiske lovgivning, og som et resultat er disse ikke accepteret af de nationale ordninger for genanvendelse og genvinding af brugt emballage undtaget i Tyskland. I Tyskland er alle NESCAFÉ® Dolce Gusto® kapsler allerede genanvendt af den lokale Green Dot organisation, så vores kapsler anvendes og generere energi. I andre lande tester vi specifikke genanvendelses-løsninger. 

 

Vores målsætninger

 • Forbedre brugte kapsler gennem genanvendelse eller energi-udnyttelse.
 • Forbedre indsamlingen af kapsler og øge antallet af indsmalingspoint årligt i centrale områder spredt over hvert land.
 

Hvad gør vi?

 • Vi udvikler specifikke løsninger for indsmaling og genanvendelse for vores brugte fyldte eller tomme kapsler.
 • I Portugal, hvor vi har indført kapselsamling, genanvender vi den runde plastik fra kapslerne til at bygge byinventar og bruger kaffegrums til kompostering. Spildevand bliver behandlet gennem procesen og bliver derefter genanvendt til vask og skylning. 
 

Hvad har vi opnået?

 • I 2010 blev Portugal det første land med et dedikeret genbrugssystem af vores kapsler med 50 indsamlingssteder.

 • Siden vi startede, er over 50 ton kapsler blevet samlet ind til genanvendelse. Antallet stiger hvert år.

Find genbrugspunkter

Udfordringer

Maskiner fra NESCAFÉ® Dolce Gusto® er designet til at holde minimum 10 år, hvis de vedligholdes korrekt. I de fleste lande bør udtjente kaffemaskiner afskaffes efter særlige foranstaltninger for affald af elektroniske produkter. Siden 2006 har Waste Electrical and Electronic Equipment (WEEE) European Directive meddelt, at elektronisk affald bør genanvendes og at gamle kaffemaskiner bør afskaffes korrekt. Du kan finde mere information her

 

Vores målsætninger

 • Hjælpe forbrugerne med at forlænge levetiden af deres maskiner ved at give relevant information om vedligeholdelse.

 • Opfordre vores forbrugere til at afskaffe vores maskiner korrekt.

 • Øge genanvendeligheden af maskinernes materialer. 
 

Hvad gør vi?

 • Vi er forpligtet til at give vores forbrugere de bedste anbefalinger til at bevare deres maskine og forlænge levetiden af deres maskine.
 • Når tiden er inde, er vi forpligtet til at give vores forbrugere oplysninger om, hvordan og hvor deres maskine kan afskaffes korrekt.

Hvad har vi opnået?

 • 80% af forbrugerne, som indmeldte tekniske problemer med deres maskiner i 2012, fik maskinen repareret og op at køre igen indenfor mindre end 30 dage, hvilket har reduceret antallet af afskaffede maskiner.